Liten har blivit stor

Min fina kille har blivit 10 månader i fredags, stora killen har han blivit. Kryper med full fart så hans knän blir blåa, står och går kring möbler och ljud och försök till allt fler ord bara bubblar ur munnen på honom. Älskade hjärtat
 
Vi bor inte så stort, men vi kände att det var dags för Ville att få sitt eget rum och av olika anledningar blev det i alla fall så att det blev vi som flyttade in i ett mindre rum och Ville är kvar i det stora rummet som nu är i full gång att få sig en personlighet. Jag kan visa bilder på rummen, om intresse finns. Ville sov sin bästa natt hittills och tro ja det när han slipper bli störd av morsan, farsan och en snarkande hund. hahaha
 
Vi har även beställt ett kaminskydd då eldning är vår värmekälla under höst och vinter så vi köpte ett ordentligt skydd så vi slipper brända små barnfingrar.
Nu väntar vi bara på paketet, för det börjar bli lite kyligt i huset framförallt dagar som denna när det så grått och trist ute...
 
 
Flex 5 heter skyddet och är köpt på alltförföräldrars shop även bilden är lånad därifrån.

Tacogratäng med pasta

Kvällens måltid. Superenkel och god. Jag får alltid över färs när vi äter tacos, då fryser jag in. Färdigkryddad och klar. Toppen till pajer och gratänger!
 
Kokt pasta (Jag kokar 2 sorter, glutenfri till mig och vanlig till maken)
Tacofärs
Mellangrädde
Tacosås
En burk majs
Riven ost
 
Blanda mellangrädden med tacosåsen. Blanda pasta, färs och majs i en ugnsfast form och häll över gräddblandningen över och strö över ost. In i ugnen 20 minuter på 175 grader.
Servera gratängen med sallad, gärna med avokado till det är gott!
 
 
 

Djungelfrukt

Tänkte tipsa om den mest populära fruktpuréen här hemma just nu. Jag köpte fryst smoothiefrukt, färdig påse. Med mango, banan och ananas, tinade det, hällde på 3 msk vatten och mixade med stavmixer och fick ut 13 muffinsformar med efterrätt till lill-killen! Mums vad gott det var!  
 
 

Clementin

 
 
När jag var och handlade tidigare på eftermiddagen hittade jag alldeles gula fina clementiner. Jag kände hur det riktigt drog i munnen för att det är så surt och GOTT! För mig är clementiner höst, så det är väl det nu då. Höst.
Även om jag tycker om hösten, väldigt mycket så känns det tyngre med höst i år då sommaren inte varit sig lik...
 
Jag har klämt i mig tre clementiner nu på kvällskvisten, efter att barnet sover. Tog på mig morgonrock, sköna tofflor, tände några värmeljus, kokade en kopp te och åt clementiner till Ung och Bortskämd på SVT. Det är dessa stunder för en själv man verkligen få ta tillvara på när man fått barn, få chans att koppla av för en stund. Så man orkar vara med till 100% när han blir mer och mer aktiv och är överallt och ingenstans hela tiden! Mitt lilla hjärta ♥.
 
Väntar in min man som kommer hem från innebandyträning snart, då ska vi se Lillyhammer på Play innan det är dags att sova!

Veckans mat

 
 
 
Vecka 38:
Måndag: Pasta med ost o skinksås.
Tisdag: Korvgryta med ris.
Onsdag: Lax i dillsås med pressad potatis.
Torsdag: Tacogratäng med pasta.
Fredag: Biffsmörgås med bearnaise.
Lördag: Grekiska biffar i tomatsås.
Söndag: Chimaybiff med potatismos.

Storstädning!

När vi är hemma om dagarna, Ville och jag så ser man all smuts och stök som ligger i huset och fy vad irriterad jag blir på det, i några dagar nu har jag försökt att undvika det genom att vara ute haha när det ändå har varit fint väder... Men idag är det mulet och rätt kyligt så förutom någon promenad håller vi oss inne så idag städar vi. Rum efter rum, tills allt skiner och luktar gott!
 

Potatistortilla till kvällens måltid

Potatistortilla
 
4 råa potatisar
2 gula lökar
1 squash
smör
1 dl grädde
6 st ägg
salt, peppar, timjan
 
Skiva lök och potatis tunnt, grovriv squash och fräs mjukt i smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Vispa ihop äggen med grädden och häll över potatisfräset. Stek på samma sida tills ytan stelnat, vänd oh stek på andra sidan, ta hjälp med en tallrik när du ska vända tortillan!
 
Ät med sallad!
 

Bring it on!

Nu kör jag igen, jag har faktiskt saknat bloggen. Jag har inte känt mig nöjd med min design och tappat lusten över sommaren. Men jag vill blogga, framförallt av den anledningen att nära och kära längre bort kan hänga med i vårt liv, jag vill dela med mig av mitt intresse för matlagning och recept, vår vardag och en chans att få uttrycka mig!
 
Häng med och kommentera gärna när ni är här på besök!