All by myself

Jag har jobbat 6 dar den här veckan, mycket tungt och svettigt värre... Nu är jag ledig i 4 dagar, såå skönt. Jag ska ta tillvara på verenda minut med Ville, det känns lite konstigt att jobba och vara ifrån sin pojke, även om han har det toppenbra hemma med pappa medan mamma jobbar.
 
Jag har kvällen för mig själv. Maken är över hos grannen med en till granne och dricker öl. Jag passade på att ta en avslappnande dusch och nu sitter jag här och tittar på en av mina favoritfilmer "Dumpa honom", nektariner och ett glas bubbelvatten med päronsmak och har det bra! Ville sover sen 21 och vovven ligger på golvet och snusar!
Efter filmen ska jag sova och så får vi se när det kommer en man rumlandes hem!
 

Unna sig

Jobbat häcken av mig rent ut sagt, mycket att göra på jobbet idag. Så nu när barnet sover och jag fortfarande är gräsänka, vilket jag förövrigt ledsnat på. Tycker att det är dags att komma hem nu... Men i alla fall, detta gör min kväll innan det är dags att sova och vakna upp till ytterligare en dag med jobb.
 
                  

Ville 8 månader!

 
2012-07-20
Ville 8 månader...(redan!) Älskade hjärtat!

Oväntad svampplockning

 
 Jag hittade kantareller idag, bara sådär när jag var ute och gick med vagnen för att söva Ville. De växte precis vid soptunnan haha!
 
 
  Gott!!
 

Sommar


Chili con carne på högrev

12-22 juli kommer jag vara gräsänka då maken min är uppe i Lappland bland alla myggor och ska fiska med sin far och två till. Så det minsta jag kan göra som den Bull-mamma jag är, är att fixa lite mat, detta långkok får de med sig!

 

Chili con carne med högrev
Receptet räcker till 6 personer

800g högrev
5 dl rött vin
2 st gula lökar
2 morötter 
4 st vitlöksklyftor
1 st röd chili 
3 msk tomatpuré
1 fpk passerade tomater
1 köttbuljongtärning
Paprikapulver efter smak
oregano, timjan, salt och peppar
1 fpk blandade bönor
1 grön paprika 

Skär köttet i mindre bitar, Bryn köttet i en gryta i lite olja tills det fått färg.

Hacka under tiden lök, vitlök, morot och chili i mindre bitar. Tillsätt detta med köttet i grytan och låt steka ihop några minuter.

Rör i tomatpuré, oregano, timjan, paprikapulver, passerade tomater, buljongtärning och vin i grytan. Låt koka upp och därefter sjuda under lock i minst två timmar.

Ta av locket efter två timmar och låt grytan koka upp och koka i ytterligare 30-50 minuter. Ta ut köttet och repa med en gaffel på en skärbräda, lägg tillbaka i grytan.

Smaka av med salt och peppar och vänd ner bönorna och hackad grön paprika.