Kalasgod fiskgratäng







Till 4 personer behöver du:
400 gram lax
1 gul lök
2 morötter
Några nystan med fryst spenat
Skalet av  1 citron
2 dl vatten
1 fiskbuljong tärning 
2  msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 knippe dill
1 msk smör
Salt och vitpeppar
Maizena


Mos:
Potatis
Smör
Mjölk
Ägg
Salt och vitpepper

Gör så här:
Riv morötter, och finhacka lök. Riv skalet av citronen. Koka potatisen till moset
Hetta upp en gryta, med smör och bryn lök och morot och spenat, rör ner citronskalet.
Låt det fräsa tills det fått fin färg, häll sedan i vattnet och smula ner fiskbuljongen.
Häll sedan ner vinäger och grädde. Och låt sjuda upp i ca 5 minuter.
Red sedan av med maizena, eller en mjölredning till bra konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Tärna nu laxbitarna i lagom stora kuber (ca 1 cm) , och vänd ner dem i grytan tillsammans med dillen.
Låt det dra i 5 minuter och blanda ihop potatismos.
Fördela mos i en ugnsfastform och lägg såsen i mitten. Grädda i ugn 200 grader cirka 20 minuter tills moset fått färg.



Tack för receptet! Och vad fint du hade fixat till bilden :) !!

2012-05-05 // 22:00:23

Åh jag som älskar lax!

2012-05-11 // 23:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback